fbpx

Wat ik aan het doen ben?

Ik zit hier een flink potje te janken!

Het ene moment zit nog heerlijk te werken achter de laptop, echt de aller aller laatste loodjes voor dat ik een vakantie stop heb.

Andere moment struin ik op Facebook en BAM! het raakt mij zo diep in mijn hart en ziel. Een bericht waarin er wordt uitgelegd hoe de dokter de medicijn-dealer uithangt tegenwoordig en meeste mensen er nog in geloven ook! Dan een filmpje waarbij er echt mens-onterend met dieren om wordt gegaan. Dan nog een bericht over de pruimen. Te klein voor de supermarkt (lees 0,3 cm kleiner dan anders door de droogte). Whaaaa hier wordt ik gek van!!! Echt serieus, wat zijn we met elkaar aan het doen jongens (en meisjes)!

Ik kan het soms ook hebben als ik een vrachtwagen passeer met varkens er in, richting het slachthuis. Het doet zo’n pijn in mijn hart. Die snuitjes. Kwispelende staarten en de doodsangst in hun ogen, want ze weten wat er gaat gebeuren.

De extreme hitte in Japan waar mensen dood gaan, bosbranden in Zweden en Griekenland, de filmpjes van de plastic soep in de zeeën.

Nu NU is het even mij allemaal te veel en raakt het mij zo!

We hebben allemaal keuzes! Jij hebt een keuze! Altijd, in ieder moment. Je hoeft helemaal niet die perfecte appel of veel te kleine avocado in plastic schaaltje en zak eromheen te kopen in supermarkt. Je hoeft helemaal niet aan symptoombestrijding te gaan doen! Ga op onderzoek in jezelf!
Ik vertel je graag waarom en mijn ervaring hiermee.

Ik ben zelf namelijk ook debet aan de consumerende mensheid, maar alle stapjes welke ik kan bijdragen tot verminderen doe ik. En misschien nog wel net zo belangrijk is het bewustzijn hierin! We mogen kritisch zijn, juist! kritisch op wat goed voelt en wat niet. Maar als je verdoofd bent onder suiker/E-nummer chemicaliën/medicatie/negatieve gedachten/angsten enzovoort dan voel je niet meer!!

Twee hele HELE belangrijke levenslessen van mij.

Ik heb 9 maanden dagbehandeling therapie gehad voor post traumatische stress syndroom ZONDER medicatie. Psychiater wilde mij verplichte tot anti-depressiva. Maar ik wilde niet! Hoe slecht het ook met mij ging in die tijd, was er een deeltje in mijn hoofd en hart nog helder genoeg om op te komen voor mijzelf dat ik dat niet wilde! Maar zei de beste meneer de psychiater, je gaat in een heel diep gat komen waar het heel donker is. Is dat niet precies de bedoeling?! vroeg ik aan hem.. Je bent een taaie! zei hij. Klopt, dank je! en dat maakt ik het wil aan gaan en er dòòr heen gaan, zodat ik het kan zien en kan aankijken. Ik wil geen nog grotere angsten gaan creëren voor mijn eigen emoties.
Oke, zei hij, wil je dan hier tekenen? Waarvoor? vroeg ik hem. Nou dat is voor de verzekering. Anders kan ik je niet toelaten.
In mijn dossier staat dus ergens dat ik anti-depressiva heb genomen terwijl ik ze nog nooit ben gaan halen bij de apotheek. Ik ondertekende terwijl ik nee schudde. Ik moest wel. Ik wil behandeling voor PTSS.

Tweede hele belangrijke les is voor de Borrelia, oftewel ziekte van Lyme. Vanaf het moment dat ik er achter kwam besmet te zijn met het virus, ben ik alles maar dan alles er gaan doen om beter te worden. ZONDER Anti-biotica!

Voeding, meditatie, detox, natuurlijke geneesmiddelen, kruiden, natuurlijk (verzorging)producten, heel veel dingen moeten laten; feestjes, festivals, Yoga, spiegels van mensen om mij heen welke mij alles, maar dan ook alles lieten zien, mesoloog, osteopaat, medicinale massages, affirmaties, pen en papier, lever/gal reinigingen, spoelingen, orthomoleculaire arts, mindfulness, sjamanen, mediums, (en zeker vergeet ik nu nog 100 dingen), over and over again weer terug naar mijzelf.

Diepe angsten in de ogen aan kijken, doorvoelen en doorvoelen. Bij mijzelf blijven. Terwijl partners, vrienden of familie er van alles van vonden of juist niets. DEEP DIVE.

DEEP DIVE INTO MY SOUL – en ja hij had gelijk – het was er donker – maar die bodem – precies daar ben ik gaan voelen wat ik wil en wat werkelijk goed is voor mij

DEEP DIVE INTO MY SOUL WHERE I FOUND THE LOVE FOR MYSELF

Alles gaat in essentie om de weg naar binnen, naar onszelf. Achter de sluiers is het zo veel mooier, echter, eerlijker, fijner, dichter in en met mijzelf.