fbpx

‘2 jaar geleden kwam ik met Laura in contact tijdens de opening van De Verbindende Factor waar Laura Kundalini Yoga zou gaan geven. We raakten aan de praat en ze vertelde kort wat over deze yogavorm. Ik had al wel ooit wat yogalessen gevolgd, maar hield het nooit echt vol. Laura vertelde me dat Kundalini yoga toch echt een andere soort yoga is dan de meeste vormen. De persoon Laura en haar verhaal triggerde me. Ik was daarbij ook nog op zoek naar een nieuwe vorm van bewegen, dus de eerste stap richting Kundalini Yoga was gezet. Doe er wel 5 zei Laura, dan heb je ook een beter idee of het bij je past. Zogezegd, zo gedaan.

De eerste les: wat was dat wennen! Vooral het mantra zingen… ik had daar nogal een oordeel op zitten! Ik voelde me meteen bij een soort sekte zitten (mijn oordeel uiteraard). Na de les heb ik voorzichtig durven melden dat ik met het zingen wel wat moeite had. Laura stelde me meteen gerust. “Ik had dat ook!” zei ze. Als je dit langer doet, ga je merken dat je niet meer zonder kan. En het zingen is een vibratie in je lichaam die heel veel in beweging zet. Probeer er zo naar te kijken voor nu. Het gaf me moed om door te gaan. Ook de oefeningen van de les vond ik erg prettig. Dus geen reden om al meteen te stoppen.

Ik heb de reeks van 5 lessen met een open mind proberen te volgen. Ik merkte bij de 5 de les dat ik bij het aankomen in de ruimte al nieuwsgierig werd naar het thema van die dag. Een goed teken voor mezelf dat dit bij me past en me veel zou kunnen brengen. Het mantra-zingen begon ik ook al een beetje leuk te vinden. Zo snel ging het dus. Stillaan begon de Kundalini-microbe zich te nestelen in mij en wou ik geen les meer missen.

Nu 2 jaar verder kan ik zeggen dat deze yogavorm mijn leven veranderd heeft en meer in balans heeft gebracht. Elke maandagochtend zet ik tijdens de les de intentie neer voor die week. Het helpt me om me meer staande te houden in de dagelijkse drukte van het gezin en alle andere prikkels om me heen. Daarnaast heeft de Kundalini Yoga mij ook dichter bij mijn eigen IK en mijn eigen levenspad gebracht. Het is niet zo dat alleen de yoga mij dichter bij mezelf brengt, maar ik merk wel dat het er sterk heeft toe bijgedragen dat ik eindelijk de stap durfde te zetten naar wat ik ECHT wil in het leven.

Ik heb alles durven loslaten en mijn droom durven volgen met het tekenen van mandala’s. Iets wat ik al langer voelde, maar het lef niet vond in mezelf om dit neer te zetten. Door tijdens de lessen contact te maken met wat er diep binnen in mij leefde, begon ik te merken dat ik niet meer om mezelf heen kon draaien. Er kwam steeds meer inspiratie, durf, kracht en liefde voor mezelf.

De stroom was niet meer te stoppen en begin dit jaar is de stap naar Lysel Mandala & Art gemaakt.

De lessen bieden mij nog steeds een moment van bezinning met mezelf. Vraagstukken of twijfels die me bezighouden zet ik tijdens de les neer. Het antwoord volgt ALTIJD (vaak in de les zelf of net daarna).

Door Kundalini yoga ben ik gaan bloeien. De levensstroom in mij is aangeraakt.
Laura, dankjewel dat je mij hebt meegenomen in een reis die ik niet meer wil missen.’

Liesje Thienpont, www.lysel.nl

🎉🎨🌈⚛️